Bu Nasıl Olabilir? Korkunç İddia: Ceren’in Katili Açık Cezaevine Alındı

Açık cezaevinden kaçtıktan sonra 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i vahşice öldüren Özgür Arduç’un yine açık cezaevine alındığı iddia edildi. Özgür Arduç’un ifadesinde ”Akli dengem yerinde olsa 12 yaşında çocuk bıçaklar mıyım? Önüme kim çıkarsa öldüreceğim. Kapalı cezaevindeyken psikologla görüştüm. ‘Açığa çıkınca kaçacağım’ dedim. ‘Beni bırakın’ demiyorum. Yine suç işlerim’ dediği görülmüştü.

Mahkeme başkanı, Özgür’ü dinleseydi, Ceren aramızda olacaktı. Suç makinası Özgür Arduç’a ilişkin ayrıntıları sizler için derledik.

Katil Özgür Arduç’a ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Katil Arduç’un yeniden açık cezaevine alındığı iddiasının ortaya atılması sonrası cinayete ilişkin ayrıntıları hatırlayalım. 3 Aralık 2019 tarihinde açık cezaevinden firar eden Özgür Arduç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i, evinin önünde bıçaklayarak öldürdü, yakalandığı anda da 2 polis memurunu da yaraladı.

Van yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu ve intihar girişimde bulunan Arduç’un, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadeleri dikkat çekmişti.

Hakim zanlıya ilk olarak bu cinayeti neden işlediğini sormuştu. Çocuk yetiştirme yurdunda kaldığı dönemde tecavüze uğradığını ve yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle insanlara karşı canice şeyler düşündüğünü söyleyen katil, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek gündeme bomba gibi düşmüştü.

”Beni bırakmayın” demesine karşın açık cezaevine alındığını duruşmada söyleyen katil Arduç, ”14 sene sonra açığa çıktım. Kaçtım. Önüme kim gelirse ‘onu öldüreceğim’ dedim. Akli dengem yerinde olsa 12 yaşında çocuk bıçaklar mıyım? Kapalı cezaevindeyken psikologla görüştüm. Açığa çıkınca ”kaçacağım” dedim. Beni bırakın demiyorum. Yine suç işlerim” demişti. Katilin bu sözleri dinlenmedi ve açık cezaevine alınan Arduç, Ceren’i vahşice katletti.

Son olarak Mahkeme Başkanı’nın “Neden Ceren’i hedef seçtin?” sorusuna yanıt veren Arduç, şu ifadeleri kullanmıştı; “Ceren’den önce başkalarını takip ettim kalabalığa karıştılar öldüremedim. Ceren ansızın önüme çıktı. Takip ettim. Metin diye birini sorarken ansızın bıçakladım. Kaçtım. Ordu savcısı ifademi aldı. ‘Akli dengen yerinde’ dedi. Benim akli dengem yerinde değil. Ben bir camiiye gittim. 6 yaşında çocuk gördüm olaydan önce. Ben kendime laf geçiremiyorum. Kendimi bıçaklarım diye cebime koymuyorum. 6 yaşındaki çocuğu öldürecektim, çok yorulmuştum azat ettim.”

Katil Özgür Arduç’a ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Bu ceza kadın cinayetlerinin faillerine örnek olacak diye düşünülürken, ortaya korkunç bir iddia atıldı.

Gazeteci Murat Yetkin, müebbet hapis cezasına mahkum edilen Özgür Arduç’la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Yetkin, katil Arduç’un açık cezaevine alındığını iddia ederek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi.

YouTube yayınında iddialarını dile getiren Yetkin “2021 yılındaydı galiba. Evet. Ordu’da evinin önünde kendisini takip eden bir cani tarafından bıçaklanarak öldürülen yirmi yaşındaki Ceren Özdemir. Hatırladınız mı? Ceren Özdemir gösteriler düzenlenmişti, işte filan. ‘Hesabı sorulacak’ denmişti, soruldu. Özgür Arduç katili, bıçaklayarak kızı kendi evinin önünde öldürüyor. Efendim, iyi halden dolayı açık cezaevine nakledilmiş. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenmek istiyorum. Sayın Tunç ne yapıyorsunuz? Yani bir yandan bakıyoruz gazeteci arkadaşlar içeride, bunlara uygulanmıyor. Neden? Çünkü efendim devlet suçu. Ya devlet suçunu devlet affeder. Devlet, kendi suçunu affeder” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort