Bu cihazlar kullanılmadığı zamanlarda bile elektrik tüketiyor

Ne kadar kaybettiğinizi ve bunu nasıl önleyeceğinizi öğrenin. Fişi prizden çekilen cihaz elektrik tüketir mi? Her geçen gün daha fazla elektrikli ekipmanla çevreleniyoruz ve bu da kesinlikle faturalarımızı etkiliyor.

Sonuç olarak kendimize sıklıkla şu soruyu sorarız: Kapalı bir cihaz elektrik tüketir mi?

Bu “kapalı” derken neyi kastettiğimize bağlı. Cihazların elektrik bağlantısı kesildiği takdirde elektrik tüketmezler. Ancak çoğu zaman evimizdeki elektrikli aletleri kapattığımızda, fişleri prizden çıkarmayız. Bir prize bağlanan her kapalı cihazın akım tükettiği bilinmelidir. Biz buna yüksüz akım diyoruz. Başucu lambaları gibi bazı basit cihazlar için bu miktar ihmal edilebilir miktarlardadır.

Zamanlayıcısı, diyotları olan veya bekleme moduna giren cihazlarda durum farklıdır. Burada elektrik kayıpları çok daha büyük olabiliyor ve elektrik faturalarında da hissedilebiliyor. Bunun örnekleri: dizüstü bilgisayarlar, bilgisayarlar, televizyonlar, ocak veya fırın ve diğerleri. Bu nedenle bu cihazların fişini prizden çekmek daha iyidir. Bu onların ömrünü de uzatacaktır. Dikkat edilmesi gereken tek şey “güç boşaltma” kod çözücüsüdür; bazı modeller, fişi çekmeyi donanımdan sıfırlama olarak değerlendirebilir.

Fişe takılı su ısıtıcısı elektrik tüketir mi?

Elektrikli su ısıtıcısı da prize bağlanan her cihaz gibi elektrik tüketir. Sorun bunun ne kadar olacağıdır, çünkü bazen cihaz o kadar az enerji kullanır ki üreticiler bu seviyeyi “göz ardı edilebilecek kadar düşük” olarak adlandırır. Elektrikli su ısıtıcılarda pek çok şey modele bağlıdır. Hepsi kapatıldığında çalışmaya hazırdır, ancak bazen bu hazırlık, örneğin bir ışık açıkken gösterilir. Bu durumda bekleme modundaki güç tüketimi daha yüksek olacaktır. Anahtarsız elektrikli su ısıtıcılar, modele bağlı olarak elektrik tüketir.

Takılı kablonun elektriğe ihtiyacı var mı?

Sıklıkla prize takılan kablonun elektrik tüketip tüketmediği soruluyor. Evet, her cihaz gibi. Ancak örneğin ışık düğmesi olmayan uzatma kablolarında bunlar metrelerce dahi fark edilemeyecek izler olacaktır. Bu değerler, diyotların veya lambaların yanması söz konusu olduğunda artacaktır ,biraz daha fazla akım tüketeceklerdir.

Aynı şey telefonunuz veya dizüstü bilgisayarınızın şarj kablosu için de geçerlidir. Ayrıca hesaplarımızı etkilemeden de kalmıyorlar.

Şarj cihazı prize takılıyken ne kadar elektrik tüketiyor? Gerçekler ve mitler

Gezegenin iyiliği için şarj cihazlarını fişten çekmemiz gerektiğini sık sık duyuyoruz. Peki bu cüzdanımızı nasıl etkiler? Aslında, fişe takılı bırakılan bir şarj cihazı elektrik tüketmeye devam eder.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir